Articles d'aquesta seccióMostra'n més
Suport Tècnic

Com netejar les preferències a l'Archicad?

La neteja de preferències a l'Archicad elimina els fitxers locals de preferències i d'Entorno de Trabajo quan s'han malmès i estan provocant problemes d'arrencada o d'estabilitat. Després d'eliminar aquests fitxers, l'Archicad els torna a crear amb la configuració per defecte la següent vegada que s'inicia.

Important: Aquest procés restableix les personalitzacions de la interfície, com les dreceres de teclat, la posició de les paletes i altres ajustos específics de l'usuari.

Crea una còpia de seguretat de les teves configuracions personalitzades abans d'eliminar les preferències. Graphisoft recomana desar i exportar primer el teu Entorno de Trabajo personalitzat.


Abans de començar

  1. Si fas servir Teamwork, anota l'adreça de BIMcloud o BIM Server, així com el teu nom d'usuari i contrasenya, per poder tornar a iniciar sessió després.
  2. Envia tots els canvis pendents en qualsevol projecte Teamwork abans de continuar. La neteja de preferències elimina les dades locals de Teamwork de l'estació de treball i els canvis no enviats es poden perdre.
  3. Exporta i desa el teu Entorno de Trabajo personalitzat.
  4. Si fas servir traductors IFC o DWG personalitzats, exporta'ls i desa'ls també abans d'eliminar les dades de preferències.
  5. Tanca l'Archicad.

Exportar i desar el teu Entorno de Trabajo personalitzat

  1. Obrir Entorno de Trabajo
    A l'Archicad, ves a:
    Opciones > Entorno de Trabajo > Entorno de Trabajo
  2. Obrir Perfiles de Entorno de Trabajo
    Al quadre de diàleg Entorno de Trabajo, fes clic a Perfiles de Entorno de Trabajo a la columna de l'esquerra.
  3. Crear un perfil nou
    A l'àrea de perfils desats, fes clic a Nuevo Perfil per desar la configuració actual.
  4. Assignar un nom al perfil
    Introdueix un nom per al perfil i fes clic a OK.
  5. Exportar el perfil
    Selecciona el perfil i fes clic a Exportar.
  6. Desar el fitxer exportat
    Tria una ubicació segura per desar-lo i torna a fer clic a Exportar.

Neteja de preferències a macOS

Elimina els següents elements, on xx és el número de versió de l'Archicad i yyy és la localització (SPA, INT o una altra versió):

  • ~/Library/Preferences/Graphisoft/AC xx.0.0 yyy v1
  • ~/Library/Preferences/com.Graphisoft.AC xx.0.0 yyy v1.plist
  • ~/Library/Caches/Graphisoft
  • ~/Library/Application Support/Graphisoft

Nota: La carpeta ~/Library/Application Support/Graphisoft pot contenir dades d'autodesat, plantilles, traductors DXF-DWG, preferències IFC, registres i la memòria cau local de projectes Teamwork.

Fes una còpia de seguretat de qualsevol dada que necessitis abans d'eliminar-la.

Si hi ha canvis sense enviar en projectes Teamwork, no eliminis ~/Library/Application Support/Graphisoft/TW Data.

Si la carpeta Library de l'usuari està oculta, obre-la des del Finder amb Ir > Ir a la carpeta i introdueix ~/Library.


Neteja de preferències a Windows

Pas 1: Eliminar aquestes carpetes

Elimina les carpetes següents:

  • C:\Users\<NombreDeUsuario>\AppData\Roaming\Graphisoft\
  • C:\Users\<NombreDeUsuario>\AppData\Local\Graphisoft\
  • C:\Users\<NombreDeUsuario>\Graphisoft\

Nota: Roaming\Graphisoft conté els fitxers principals de preferències i d'Entorno de Trabajo.

Local\Graphisoft conté fitxers de memòria cau de biblioteques, la còpia local en memòria cau de biblioteques de xarxa i ajustos IFC.

Users\<NombreDeUsuario>\Graphisoft conté plantilles de l'Archicad, registres de fallades, registres del Publicador, fitxers de traductors IFC i DXF-DWG, i la memòria cau local de projectes Teamwork.

Si hi ha canvis sense enviar en projectes Teamwork, no eliminis <userhome>\Graphisoft\TW Data.

Si la carpeta AppData està oculta, activa la visualització d'arxius i carpetes ocults a l'Explorador de archivos abans de continuar.

Pas 2: Eliminar la clau de registre de Graphisoft

  1. Executa REGEDIT.
  2. Ves a HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\
  3. Elimina l'entrada Graphisoft.

Advertència: L'edició del Registre de Windows només l'ha de fer un usuari familiaritzat amb aquest procediment. Salta aquest pas en cas de no estar-hi familiaritzat.


Després de la neteja

  1. Inicia l'Archicad.
  2. Comprova si el problema original persisteix.
  3. Si fas servir Teamwork, torna a iniciar sessió a BIMcloud o BIM Server amb l'adreça i les credencials que vas anotar prèviament.

Resultat

Després de la neteja de preferències, l'Archicad tornarà a crear les dades eliminades amb la configuració per defecte en iniciar-se. Si cal, restaura el teu Entorno de Trabajo exportat.

Articles relacionats